Onze kinderopvang

Onze unieke locatie is gemakkelijk te bereiken vanuit de Drait, Himsterhout, de Trisken, Suyderwijk en Boornbergum. Het ligt aan de Morra 2-9 naast de doorgaande weg (Overstesingel) richting de snelweg A7. Ons kinderdagverblijf ligt in een ruim en groen gebied, grenzend aan kinderboerderij 'de Naturij'. We zijn dan ook veel te vinden in deze mooie groene omgeving en spelen graag met de kinderen in de kinderboerderij.

Het kinderdagverblijf is ruim opgezet en kent een huiselijke sfeer. Onze vier groepen aan Dek, op Dreef, in Zicht en de Haven zijn horizontaal ingedeeld, zodat de kinderen altijd spelen in een omgeving die is aangepast aan hun leeftijd. Zo kan er qua begeleiding en in het activiteitenaanbod rekening gehouden worden met de specifieke behoeftes van de kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën.

Kom aan boord richt zich dagelijks op drie belangrijke pijlers:

  • Wij bieden kinderopvang vanuit christelijke normen en waarden: spelenderwijs leren de kinderen respect voor elkaar te hebben, naar elkaar te luisteren, eerlijk te zijn en op elkaar te wachten.
  • Uk & Puk en Doenkids: De leukste en leerzaamste activiteiten voor uw kind, waarbij de alle ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd. Daardoor zal uw kind met het nodige zelfvertrouwen naar de basisschool gaan.
  • Natuurbeleving: Natuurbeleving is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Het is de basis van ieder leven. Kinderen zijn doeners en leren door te ontdekken en te ervaren. De natuur biedt deze uitdaging en prikkelt de zintuigen en fantasie, daarnaast wordt bewustwording gecreëerd om goed om te gaan met natuur.

Kinderopvang overzicht

Aan Dek

'aan Dek' vangt kinderen op van 10 weken tot ongeveer 1 jaar en is speciaal ingericht op deze doelgroep

Lees meer

Op Dreef

'op Dreef' vangt kinderen op van 1 tot ongeveer 2 jaar. De groepsruimte is specifiek ingericht voor kinderen om de wereld om hen heen te ontdekken.

Lees meer

In Zicht

'in Zicht' vangt kinderen op van 2 tot 4 jaar. Binnen ‘in Zicht’ wordt de fantasie van de peuters geprikkeld in de verschillende speelplekken.

Lees meer

Uk en Puk

Uk & Puk is de methode die wij gebruiken voor onze activiteiten en het dagritme met o.a. knuffel Puk die samen met de kinderen avonturen beleefd.

Lees meer

Christelijke grondslag

We willen ruimte geven voor de eigenheid van elk kind, maar tegelijkertijd het kind op de hoogte brengen van de christelijke normen en waarden. Iedereen is welkom!

Lees meer

Groen en duurzaam

Kom aan boord ligt letterlijk in het groen en deze omgeving biedt veel mogelijkheden om te spelen in en te leren vanuit de natuur.

Lees meer

Doenkids

Bij Kom aan Boord zijn een aantal medewerkers gestart met het werken met DoenKids. Doenkids heeft een online database met activiteiten voor baby’s, dreumesen en peuters.

Lees meer