Babygroep 'aan dek'

Aan Dek

'Aan Dek' is er voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar. De ruimte is specifiek ingericht op de allerkleinsten. Er is een fijne babyhoek waar materialen, lichtjes en kleuren tot de verbeelding spreken van de kleinsten. Verder is de ruimte licht, ruim en veilig met vele leuke speelplekjes, zoals onder andere de spiegelgrot, waar de kruipers in kunnen kruipen en zichzelf kunnen ontdekken in de spiegels.

Bij ‘aan Dek’ is een buitenruimte waar alleen deze groep speelt. Er is een zachte ondergrond waar, al dan niet kruipend, ontdekt en beleefd kan worden.

Baby's 10 weken tot 1 jaar
Er wordt veel aandacht besteedt aan het vertrouwd raken en hechten aan de pedagogisch medewerkster. Naast fysieke veiligheid is vooral emotionele veiligheid voor kinderen in het eerste levensjaar van zeer groot belang. De baby krijgt veel individuele aandacht, heeft zijn eigen dagindeling en zo mogelijk een vaste pedagogisch medewerkster. Deze dagindeling overleggen de vaste pedagogische medewerksters met elkaar en in overleg met de ouders.

Dreumesen van 1 tot 1,5 jaar
Kinderen in deze leeftijd zijn dol op herhaling. Heeft een dreumes iets leuks ontdekt dan zal het steeds opnieuw willen zien/horen/doen. Steeds maar weer hetzelfde spelletje, steeds opnieuw hetzelfde geluidje maken. Aan de andere kant vindt de dreumes het ook prachtig om nieuwe omgevingen te ontdekken en nieuwe dingen te doen. Dit alles het liefst wel in de nabijheid van een pedagogisch medewerkster én in een veilige omgeving.

Bij ‘aan Dek’ zal de dreumes kunnen spelen in een rustige ruimte. De dreumes kan samen met andere kinderen spelen.  Naar elkaar toe kruipen, oogcontact maken, geluid en muziek maken of luisteren, boekje lezen.  Aan de baby/dreumes- tafel kunnen de kinderen dicht bij elkaar zitten en wordt er gezellig met elkaar en de pedagogische medewerksters gekletst. Hier wordt ook voorgelezen, liedjes gezongen en met elkaar gegeten.

Kinderopvang overzicht

Babygroep aan dek

'Aan dek' vangt kinderen op van 10 weken tot 1,5 jaar en is speciaal ingericht op deze doelgroep

Lees meer

Dreumesgroep op Dreef

'Op Dreef' vangt kinderen op van 1 a 1,5 -2,5 jaar. De groepsruimte is specifiek ingericht voor kinderen in hun verschillende ontwikkelingsfasen tot het derde levensjaar.

Lees meer

Peutergroep in Zicht

'In zicht' vangt kinderen op van 2,5 tot 4 jaar. Binnen ‘in Zicht’ wordt de fantasie van de peuters geprikkeld in de verschillende speelplekken.

Lees meer

Uk en Puk

Uk & Puk is een onderdeel van Ko-totaal , welke op sommige basisscholen wordt gebruikt, en speciaal ontwikkeld voor nul- tot vierjarige kinderen in de kinderdagverblijven.

Lees meer

Christelijke grondslag

We zien God als liefdevol, iets moois dat in een ieder van ons is. We mogen er zijn!

Lees meer

Groen en duurzaam

Kom aan boord ligt letterlijk in het groen en deze omgeving biedt veel mogelijkheden om te spelen in en te leren vanuit de natuur.

Lees meer

Doenkids

Bij Kom aan Boord zijn een aantal medewerkers gestart met het werken met DoenKids. Doenkids heeft een online database met activiteiten voor baby’s, dreumesen en peuters.

Lees meer