Babygroep 'aan Dek'

Aan Dek
'Aan Dek' is onze babygroep voor kinderen van 0 tot ongeveer 1 jaar. De ruimte is specifiek ingericht op de allerkleinsten. Er is een fijne babyhoek waar materialen, lichtjes en kleuren tot de verbeelding spreken van de kleinsten. Verder is de groep licht, ruim en veilig met vele leuke speelplekjes, zoals onder andere de spiegelgrot, waar de baby's in kunnen kruipen en zichzelf kunnen ontdekken in de spiegels.

Ze kunnen samen met andere kinderen spelen. Naar elkaar toe kruipen, oogcontact maken, geluid en muziek maken of luisteren, boekje lezen. Aan de baby/dreumes- tafel kunnen de kinderen dicht bij elkaar zitten en wordt er gezellig met elkaar en de pedagogische medewerksters gekletst. Hier wordt ook voorgelezen, liedjes gezongen en met elkaar gegeten.

Naast de binnenruimte heeft ‘aan Dek’ ook een buitenruimte waar alleen de kinderen van deze groep spelen. Er is een zachte ondergrond waar, al dan niet kruipend, ontdekt en beleefd kan worden.

Baby's 10 weken tot 1 jaar
Er wordt veel aandacht besteedt aan het vertrouwd raken en hechten aan de pedagogisch medewerkster. Naast fysieke veiligheid is vooral emotionele veiligheid voor kinderen in het eerste levensjaar van zeer groot belang. Je veilig voelen is de basis om tot verdere ontwikkeling te kunnen komen. De baby's krijgen veel individuele aandacht. Ze hebben zoveel mogelijk hun eigen dagindeling, met een balans tussen rust en op hun eigen tempo kunnen spelen. De dagindeling overleggen de vaste pedagogische medewerksters met elkaar en in overleg met de ouders.

 


Kinderopvang overzicht

Babygroep aan dek

'Aan dek' vangt kinderen op van 10 weken tot 1,5 jaar en is speciaal ingericht op deze doelgroep

Lees meer

Dreumesgroep op Dreef

'Op Dreef' vangt kinderen op van 1 a 1,5 -2,5 jaar. De groepsruimte is specifiek ingericht voor kinderen in hun verschillende ontwikkelingsfasen tot het derde levensjaar.

Lees meer

Peutergroep in Zicht

'In zicht' vangt kinderen op van 2,5 tot 4 jaar. Binnen ‘in Zicht’ wordt de fantasie van de peuters geprikkeld in de verschillende speelplekken.

Lees meer

Uk en Puk

Uk & Puk is een onderdeel van Ko-totaal , welke op sommige basisscholen wordt gebruikt, en speciaal ontwikkeld voor nul- tot vierjarige kinderen in de kinderdagverblijven.

Lees meer

Christelijke grondslag

We zien God als liefdevol, iets moois dat in een ieder van ons is. We mogen er zijn!

Lees meer

Groen en duurzaam

Kom aan boord ligt letterlijk in het groen en deze omgeving biedt veel mogelijkheden om te spelen in en te leren vanuit de natuur.

Lees meer

Doenkids

Bij Kom aan Boord zijn een aantal medewerkers gestart met het werken met DoenKids. Doenkids heeft een online database met activiteiten voor baby’s, dreumesen en peuters.

Lees meer