Peutergroep 'In Zicht'

In Zicht
'In zicht' vangt kinderen op van 2 tot 4 jaar. Binnen ‘In Zicht’ wordt de fantasie van de peuters geprikkeld in de verschillende speelplekken. Want op deze leeftijd is ruimte om te spelen enorm belangrijk. Net zo belangrijk als af en toe de rustmomenten nemen. Beide wordt aangeboden zodat een dag bij Kom aan boord in balans is.

Er is onder andere een poppenhoek, een bouwhoek, een podium, een legotafel en ontwikkelings- materiaal die de peuter zelf kan pakken. Maar ook een lekkere bank om even uit te rusten, een filmpje te kijken of te lezen. In de slaapkamer kan de peuter een 'powernap' doen mocht dat nodig zijn.

Daarnaast biedt onze beleeftuin van 300m2 buiten volop mogelijkheden tot spelen en ontdekken. Met het uitzicht op het weiland creëren we een gevoel van vrijheid.

Peuters
Peuters maken een enorme ontwikkeling door. Ze krijgen een eigen willetje, hun woordenschat neemt toe, ze worden zelfstandiger, ze bewegen graag en veel en ze gebruiken al hun zintuigen om nieuwe dingen te ontdekken. Verder kunnen ze ook duidelijk laten merken wat ze leuk vinden om te doen. Voor peuters is een vast ritme belangrijk, het geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Zo starten we elke dag in de kring. Wie zijn er vandaag? Wat gaan we doen?

Elk dagdeel van de week bieden de pedagogische medewerksters voor de peuters gerichte activiteiten aan. De meeste kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig en vinden het daarom vaak erg leuk om extra uitdagende (ontwikkelingsgerichte) activiteiten te doen.

We werken met het voorschoolse, vroegtijdige educatieprogramma Uk & Puk. Hiermee bereiden we peuters spelenderwijs voor op de basisschool. Daarnaast is er veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Voor jezelf leren opkomen, een ander uit laten praten, wachten op je beurt enzovoorts. Sociaal emotioneel stevig staan is belangrijk als de peuter straks naar de basisschool gaat.Kinderopvang overzicht

Babygroep aan dek

'Aan dek' vangt kinderen op van 10 weken tot 1,5 jaar en is speciaal ingericht op deze doelgroep

Lees meer

Dreumesgroep op Dreef

'Op Dreef' vangt kinderen op van 1 a 1,5 -2,5 jaar. De groepsruimte is specifiek ingericht voor kinderen in hun verschillende ontwikkelingsfasen tot het derde levensjaar.

Lees meer

Peutergroep in Zicht

'In zicht' vangt kinderen op van 2,5 tot 4 jaar. Binnen ‘in Zicht’ wordt de fantasie van de peuters geprikkeld in de verschillende speelplekken.

Lees meer

Uk en Puk

Uk & Puk is een onderdeel van Ko-totaal , welke op sommige basisscholen wordt gebruikt, en speciaal ontwikkeld voor nul- tot vierjarige kinderen in de kinderdagverblijven.

Lees meer

Christelijke grondslag

We zien God als liefdevol, iets moois dat in een ieder van ons is. We mogen er zijn!

Lees meer

Groen en duurzaam

Kom aan boord ligt letterlijk in het groen en deze omgeving biedt veel mogelijkheden om te spelen in en te leren vanuit de natuur.

Lees meer

Doenkids

Bij Kom aan Boord zijn een aantal medewerkers gestart met het werken met DoenKids. Doenkids heeft een online database met activiteiten voor baby’s, dreumesen en peuters.

Lees meer